Salidas de Campo: Ulldecona - Baix Ebre

Sábado / Domingo, 07/08 de octubre del 2023

Salidas

El dissabte 7 d'octubre de 2023 es programa una nova sortida del GMC, que es perllongarà per a tot aquell que ho vulgui el diumenge 8 d'octubre.

En aquesta ocasió serà el nostre company Antoni Vidal qui ens farà de guia; també ens acompanyarà el conegut geòleg de les Terres de l'Ebre Álvaro Arasa Tuliesa, autor de vàries publicacions i especialista en el riu Ebre.

La sortida serà de tot el dia del dissabte i del matí del diumenge.

Dividirem el dia de DISSABTE en dues parts:

Primer visitarem una pedrera en explotació a Ulldecona, d'on actualment extreuen pedra calcària per a construcció i decoració, amb possibilitat de poder recollir algunes mostres d'estalactites, estalagmites i calcites. Totes elles amb la particularitat de que emeten fluorescència amb UV.

Després de la visita a la pedrera està previst organitzar un dinar a un restaurant de la zona (preu i menú a definir). Per tant, en el formulari recollirem si es voldrà o no participar-hi. Farem arribar més detalls als participants (apuntats en el formulari) més endavant.

A la tarda farem un recorregut per la part baixa del riu Ebre fent diverses parades, on Álvaro Arasa ens explicarà l'evolució del riu Ebre i com ha canviat amb els anys.

A més a més, aquesta sortida de camp s'allargarà durant el matí del diumenge i es seguirà la visita amb l'Álvaro Arasa per anar riu Ebre amunt, fent també diferents parades d'interès geològic (hi ha moltes formacions de diferents eres geològiques, inclosa alguna volcànica antiga).

Per tant, en el formulari recollirem quina seria l’assistència tant per al dissabte com per al diumenge (un o els dos dies).

El sopar i dormir per la zona és a nivell particular. Cadascú haurà de buscar lloc pel seu compte si s’escau.

L'hora i el punt de trobada (tant per al dissabte com per al diumenge) serà enviat properament als participants de la sortida.

Grau de dificultat: baix
Límit d'assistents: 25 persones.
Material necessari: roba còmoda, calçat adequat.

Per a apuntar-vos heu d’omplir un formulari per a cada assistent a l’excursió i després la vocalia d’excursions us respondrà confirmant el registre.

Enllaç al formulari de registrehttps://forms.gle/wfcS9weD3GJyKHT69
Data límit d’inscripció: dimecres 4 d’octubre de 2023.

Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb la vocalia d’excursions al correu excursions-gmc@minercat.com

Compartir
Esta web emplea cookies. Si continúas navegando entendemos que aceptas nuestra Política de cookies.