Map Unavailable

Data/Hora
Date(s) - 01/04/2017
9:30 - 17:00

Categories


Sortida del GMC a les mines “Pepito”, Mont-ras, i d’en Torrent, Palafrugell.
Dissabte 1 d’abril de 2017.

S’ha programat una nova sortida per als socis del GMC a les antigues mina “Pepito”, Mont-ras, i mina d’en Torrent, a Llofriu, Palafrugell, a càrrec de Carles Castanera i Carles Bel.

mina "Pepito"

mina “Pepito”

Dia: Dissabte 1 d’abril de 2017. Es repetirà el 22 d’abril.
Hora: 9:30 h.
Lloc de trobada: Zona d’aparcament al davant del restaurant Mont-ras. Carrer Torres Jonama, 19, Mont-ras, Baix Empordà, Girona (Veure mapa).
Duració: Tot el dia (9:30 h – 17:00 h aprox.). Cal portar esmorzar i dinar.
Guies: Carles Castanera i Carles Bel.

Objectius i itinerari (aproximat): La sortida tindrà els següents objectius:

  • Primer anirem a un aflorament de clorita pseudomòrfica de cordierita a prop de la mina “Pepito”.
  • Després d’una mitja hora de recerca, anirem a la mina “Pepito”, on visitarem l’entrada al pou principal, actualment tancat amb porta de ferro. Veurem l’abast dels dominis de l’explotació i aprofitarem els terregalls per a intentar trobar cerussita i la famosa piromorfita. Cal dir que també hi podrem trobar barita, mimetita i galena, totes elles dignes de col·lecció, encara que de mida discreta.
  • Després ens desplaçarem en cotxe i farem un tram a peu des de la mima “Pepito” a la mina d’en Torrent (mines del Puig d’en Ristol), a prop de Llofriu, al terme municipal de Palafrugell.
  • A la mina d’en Torrent mirarem de trobar fluorita, cerussita, esfalerita i galena. Si tenim molta sort, podria sortir alguna wulfenita bipiramidal de color ataronjat.

mina d'en Torrent

mina d’en Torrent

Material necessari: Es requereix roba còmoda i d’abric i calçat adequat per a caminar pels terregalls.
Grau de dificultat: Mitjà.
Altres: Repartició d’un dossier explicatiu. Aquest dossier estarà disponible ben aviat a la Intranet de Socis, en l’apartat de “Documents”. Recomanem descarregar i imprimir el dossier per portar el dia de la sortida.
Límit de participants: 20 persones (s’inclou el vocal i el guia).

mina d'en Torrent

mina d’en Torrent

Mapa – Com arribar (punt de trobada): Zona d’aparcament al davant del restaurant Mont-ras. Carrer Torres Jonama, 19, Mont-ras, Baix Empordà, Girona.

Per tal de coordinar bé la sortida recomanem que us poseu en contacte amb en Carles Bel (Vocal d’excursions) abans del dijous 30 de març, al correu electrònic excursions-gmc@minercat.com preferiblement, o al telèfon de contacte: 653 248 303.

Si teniu problemes pel transport, o desitgeu compartir cotxe, també us podeu dirigir al mateix per gestionar-ho de la millor manera.

Us hi esperem a tots!

Llistat d’assistents confirmats 1 d’abril (20 persones) i 22 d’abril (19 persones): Trobareu aquesta informació ampliada dins la Intranet de Socis (apartat ‘Documents’).

Llista pel dia 1 d’abril tancada per assolir el nombre màxim d’assistents.

Es prega que sigueu seriosos a l’hora de fer la inscripció. Penseu que la demanda que estem tenint per les sortides és molt alta, i que cada vegada que un soci s’inscriu i després no ve a l’excursió (ha passat massa sovint) està prenent el lloc a un company que s’ha quedat fora. Si els dies abans de la sortida per algun motiu veieu que no podeu assistir, si us plau, aviseu-nos (encara que sigui el dia abans) per cobrir el lloc que queda lliure amb algú de la llista d’espera. Si al mateix dia us surt algun contratemps i a l’últim moment no podeu assistir, demanem que per cortesia aviseu també al vocal d’excursions.

Agraïm la vostra col·laboració.

 

Leave a Reply