Sortida del GMC a les mines de Can Magre, Vidreres, la Selva, Girona.
Dissabte 28 d’octubre de 2017.

S’ha programat una nova sortida per als socis del GMC a les mines de Can Magre (Vidreres, la Selva, Girona) per tal d’estudiar la geologia i els minerals representatius de la seva paragènesi, a càrrec de Xavier Rodríguez.

fig115-min.foto1.pieza74-raynox

Dia: Dissabte 28 d’octubre.
Hora de trobada: 10.30 h.
Lloc de trobada: Començament del carrer de la Masia, Santa Seclina, sortida Santa Seclina-Can Carbonell de la C-35. Ens repartirem en dos tot-terreny per a pujar a les mines.
Duració: Tot el dia. S’ha de portar aigua, esmorzar i dinar.
Guies: Xavier Rodríguez.

Objectius i itinerari (aproximat): Deixarem el cotxe al començament del camí miner i, després d’un recorregut fàcil d’uns cinc minuts, arribarem als terregalls superiors, on passarem el dia buscant minerals representatius d’aquestes mines. Després de dinar, i qui vulgui, podrem baixar a la zona inferior, on hi ha les boques i altres terregalls. No es preveu baixar a les mines per la dificultat d’accedir a les galeries (ràpel vertical de 9 m); en tot cas, els terregalls són prou interessants.

CAN-MAGRE-ROSELL-31

Material necessari: Imprescindible lupa i roba de muntanya. Es portarà un binocular per a qui vulgui mirar alguna peça amb més detall.
Grau de dificultat: Baix.
Altres: Per tal d’aprofitar millor la visita, és imprescindible haver llegit l’article aparegut a Mineralogistes de Catalunya/Paragénesis 2016-2 referent a aquestes mines. Repartició d’un dossier explicatiu. Aquest dossier estarà disponible ben aviat a la Intranet de Socis, en l’apartat de “Documents”. Recomanem descarregar i imprimir el dossier per portar el dia de la sortida.
Límit de participants: 10 persones (s’inclou el vocal i el guia).

fig68-min-foto1-pieza53

Mapa – Com arribar (punt de trobada): Començament del carrer de la Masia, Santa Seclina, sortida Santa Seclina-Can Carbonell de la C-35.

Per tal de coordinar bé la sortida recomanem que us poseu en contacte amb en Carles Bel (Vocal d’excursions) abans del dijous 26 d’octubre, al correu electrònic excursions-gmc@minercat.com preferiblement, o al telèfon de contacte: 653 248 303.

Si teniu problemes pel transport, o desitgeu compartir cotxe, també us podeu dirigir al mateix per gestionar-ho de la millor manera.

Us hi esperem a tots!

Llistat d’assistents confirmats (10 persones): Trobareu aquesta informació ampliada dins la Intranet de Socis (apartat ‘Documents’).

Llista tancada per assolir el nombre màxim d’assistents. Obrim llista d’espera. Es repetirà la sortida al novembre.

Es prega que sigueu seriosos a l’hora de fer la inscripció. Penseu que la demanda que estem tenint per les sortides és molt alta, i que cada vegada que un soci s’inscriu i després no ve a l’excursió (ha passat massa sovint) està prenent el lloc a un company que s’ha quedat fora. Si els dies abans de la sortida per algun motiu veieu que no podeu assistir, si us plau, aviseu-nos (encara que sigui el dia abans) per cobrir el lloc que queda lliure amb algú de la llista d’espera. Si al mateix dia us surt algun contratemps i a l’últim moment no podeu assistir, demanem que per cortesia aviseu també al vocal d’excursions.

Agraïm la vostra col·laboració.

 

Leave a Reply