CONFERÈNCIES MINERALÒGIQUES DE TARDOR 2017

Ja tenim enllestit el proper Cicle de Conferències de Tardor 2017 que tindrà lloc els pròxims mesos d’octubre, novembre i desembre.

Com a novetat, destacar que aquest any, a més de la Institució Catalana d’Història Natural, afegim dues institucions més com a col·laboradores del Cicle: el Museu Mollfulleda d’Arenys de Mar i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que ens aporten dues noves seus per a les conferències a afegir a la Casa de la Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans. Són la biblioteca popular Pare Fidel Fita, d’Arenys de Mar, situada en un imponent edifici d’estil eclèctic del segle XIX; i el que es coneix com a Castell dels Tres Dragons, espectacular edifici modernista construït per Domènech i Montaner l’any 1887, situat al Parc de la Ciutadella al costat de l’antic Museu Martorell, a Barcelona.

Pel que fa als continguts de les conferències, ens mourem entre l’aproximació al patrimoni geològic i miner de la mà d’un divulgador incansable de la geologia catalana com és el geòleg Isaac Gamundi, així com d’algú que no necessita presentació: el professor Josep Maria Mata i Perelló, una de les persones que més ha fet a Catalunya, Espanya i també a molts llocs del món per la protecció, conservació i divulgació del patrimoni miner i mineralògic, i sobretot per fer aquesta protecció compatible i en col·laboració amb els aficionats a la mineralogia.
Coneixerem també de la mà del Dr. Marc Campeny la geologia de la sal, un dels minerals que ha tingut a Catalunya, al llarg de la història i té encara avui dia, una importància cabdal.
Ens endinsarem també en el món de la museologia i del tractament de les col·leccions científiques de minerals i roques, acompanyats pels conservadors de petrologia (Yael Díaz Acha) i mineralogia (Marc Campeny Crego) del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
I en José Vicente Casado ens endinsarà en el món dels meteorits, un tema sempre atractiu per al gran públic, amb un vessant d’aventura però també amb un vessant mineralògic i científic fascinant. En José Vicente és expert en el món dels meteorits, però sobretot és un gran divulgador i un apassionat “caçador de meteorits” i que sense cap dubte ens farà passar una molt bona estona aprenent un munt de coses sobre aquests trossets de matèria estel·lar.

Esperem la vostra assistència i que tots plegats puguem gaudir i aprendre una mica més d’aquest món fascinant de les Ciències de la Terra.

Adjuntem el cartell d’aquest Cicle de Conferències de Tardor 2017.

Preguem en feu difusió.

Cartell conferències mineralògiques de tardor - 2017

Cartell conferències mineralògiques de tardor – 2017

 

Leave a Reply